Een transparant Mortsel

Een transparant Mortsel

De gemeenteraad neemt beslissingen die een impact hebben op onze onmiddellijke omgeving en onze dagdagelijkse realiteit. Het is dan ook niet meer dan normaal dat het stadsbestuur je als Mortselaar tijdig informeert over hoe je stad in de komende periode zal evolueren, welke problemen er aangepakt worden en op welke manier.

Een open en transparante communicatie ligt dan ook aan de basis van een goede relatie tussen burger en bestuur.

Of het nu gaat over de communicatie over de werken in je buurt of over het globale overzicht van wat de stad nu met je belastinggeld doet, elke burger moet deze informatie kunnen terugvinden. Als burger weet je dat een budget beheren, inhoudt dat je keuzes moet maken, meer transparantie over de motivatie van de gemaakte keuzes is hierbij een must.

Om burgers bij het bestuur van de stad te betrekken, moet communicatie ook in twee richtingen gaan:

  1. Waardevolle ideeën, verbetervoorstellen en feedback bij projectplannen moeten via wijkwerking en infomomenten hun weg kunnen vinden naar het bestuur en daar de aandacht krijgen die ze verdienen. Reële inspraak in de Mortselse projecten is essentieel.
  2. Mortsel financieel gezond houden en toch positieve projecten uitwerken, voor ons moet het zeker kunnen. Pro-mortsel wil burgers daarom de kans geven om zelf een verbeterproject voor te stellen, te kiezen en mee uit te werken.

Covid-19

Hoewel we er van overtuigd zijn dat het stadsbestuur tijdens deze crisis er alles aan doet om kort op de bal te spelen, komt dit door een onvolledige communicatie momenteel niet zo over bij de Mortselaar.

De burgemeester zou nu, meer dan ooit, alle communicatiemiddelen moeten inzetten om alle Mortselaars te bereiken.

Geplaatst in Geen categorie, Partijpunten en getagd met , , , .