Locale economie

Het is duidelijk dat onze straten worden geteisterd door leegstand. Een tendens die we in vele steden en gemeenten zien, maar dat wil niet zeggen dat wij daarin het verschil niet kunnen maken door middel van een juiste aanpak! We zijn vastberaden om onze visie te realiseren en ons winkelcentrum te revitaliseren.

Aantrekkelijkheid

We willen een marketingcampagne die de troeven van ons handelscentrum promoot waarbij Mortsel opnieuw als winkelstad op de kaart wordt gezet, zowel bij lokale bewoners als bij bezoekers van buitenaf. Door middel van verschillende marketingkanalen zullen we de aantrekkelijkheid van ons handelscentrum benadrukken en meer mensen naar onze winkels proberen trekken.

Bereikbaarheid

We willen een verbetering van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van ons handelscentrum, inclusief het implementeren en duidelijk communiceren van parkeermogelijkheden.

Divers aanbod

Gezonde concurrentie moet er zijn, maar een overaanbod van één bepaalde soort winkel zoals kappers werkt contraproductief. We streven naar een divers aanbod van winkels, restaurants, cafés en andere dienstverlenende bedrijven in ons handelscentrum door de juiste connecties te zoeken. Dit zal de aantrekkingskracht vergroten en verschillende doelgroepen aanspreken.

"Ons doel is onze winkelstraten te versterken en te laten bloeien als een welvarend commercieel centrum, want Mortsel heeft nog steeds meer te bieden dan iedereen denkt!"

Beleving

Evenementen en activiteiten moeten een synergie vormen met het handelscentrum om de sfeer te verbeteren en juist niet het volk wegtrekken uit de straten zoals bij de jaarmarkt of carnavalsstoet. Deze cohesie moet bijdragen aan een levendige en gezellige omgeving zodat klanten daar graag tijd willen doorbrengen.

Afschaf starterssubsidie

Het kan niet dat startende ondernemers geld van de belastingbetaler krijgen om daarmee geld te gaan verdienen. We willen subsidies voor startende ondernemers tot €5000 afschaffen en herbestemmen naar initiatieven die de uitstraling en het imago van het ganse handelscentrum verbeteren.

Fort IV

Deze historische schat in Mortsel en biedt talloze mogelijkheden voor een optimale invulling. Als stad streven we ernaar om dit prachtige erfgoed op een verantwoorde en aantrekkelijke manier te benutten.

Ons doel is om Fort IV om te vormen tot een levendig centrum van cultuur, recreatie en natuurbeleving. Dit omvat het behoud en de restauratie van historische gebouwen, de ontwikkeling van groene zones voor ontspanning, en het organiseren van culturele evenementen en activiteiten die onze gemeenschap verrijken.